Herstellen na narcistische mishandeling

​Therapie & coaching voor slachtoffers van emotionele en psychische mishandeling 

Relaties met narcisten leiden tot emotionele, psychische en vaak ook lichamelijke mishandeling. De voortdurende manipulatie en verdraaiing van situaties leidt bij slachtoffers tot een gevoel van wanhoop, machteloosheid en uitzichtloosheid, belemmering om de werkelijkheid waar te nemen en een verdwenen zelf. Dit heeft ernstige gevolgen voor de kwaliteit van leven.

Narcisme komt voor in alle soorten relaties: tussen ouder(s) en kind(eren), in de broer-zussen relatie, tussen partners, maar ook tussen collega’s en in vriendschappen. Voor veruit de meeste mensen geldt dat narcisme in de relatie pas later herkend wordt. En dan is de schade er al. Mensen met narcistische kenmerken spiegelen in eerste instantie dat wat jij je altijd al gewenst hebt en lijken zo de perfecte persoon. Totdat ze jouw vertrouwen hebben, dan wordt hun destructieve aard steeds meer zichtbaar. Normale mensen hebben goede intenties; de narcist heeft een plan! De narcist maakt je onzeker en ondermijnt je zelfbeeld. Je raakt je eigenwaarde en het (zelf)vertrouwen kwijt en de regie over jouw leven. Dit doet de narcist door jou je beleving af te pakken door te liegen, te verdraaien en te manipuleren. Hierdoor raak je de verbinding met jezelf kwijt! En dat is precies wat de narcist wil.  

Werkwijze

Als ervaringsdeskundige en geregistreerd therapeut begeleid ik slachtoffers van narcistisch misbruik in hun herstelproces. Herstel is gericht op het herstellen van de verbinding met jezelf en hier weer op leren vertrouwen. De nadruk ligt op het versterken van de ik-kracht, verhogen van het ik-grensbewustzijn en het verkrijgen van regie over jouw eigen leven, wat zich uit in een keuzevrijheid in denken, voelen en handelen.

Mijn passie is mensen in verbinding brengen met zichzelf en met de ander. Hierbij zijn respect, echtheid en betrouwbaarheid belangrijke uitgangspunten. Mijn manier van werken is met liefde, betrokkenheid en inzet van mijn kennis en kwaliteit als therapeut jou begeleiden, zodat jij de oplossing weer bij jezelf vindt. Hierdoor vergroot je jouw zelfinzicht en bewustzijn, waardoor je een blijvende persoonlijke ontwikkeling en verbetering tot stand kunt brengen. Mijn doel is jou handvatten aan te reiken, waarmee je zelf kunt gaan werken aan meer evenwicht in je dagelijkse leven.

Therapie

Therapie vindt plaats in mijn praktijk in Lochem en kan worden afgewisseld met begeleiding via e-mail- en telefoon. Voor mensen die ver buiten de regio wonen en voor wie het gezien de afstand niet haalbaar is regelmatig naar de praktijk te komen, kan begeleiding ook plaatsvinden via Facetime of Skype.

Voor therapie en begeleiding bij ‘herstellen na narcistische mishandelingen’ kun je je aanmelden via mail of telefoon.